Sociala medier i samhällets tjänst och asociala mobbare

Sociala medier i samhällets tjänst börjar bli uppmärksammat

Nu börjar allt fler människor inse möjligheterna och fördelarna med att använda sociala medier inom olika samhällstjänster. Det har ofta varit nästintill ett kompakt motstånd och ointresse från sjukvården och landstingen hittills men nu börjar det hända lite och det är spännande att se Södersjukhuset är bland de första…

Mycket av det beror delvis på att tiden för personalen är mycket begränsad och kunskapen om sociala medier är relativt låg än så länge. Det krävs också en säkerhet kring de tekniska lösningarna med tanke på integritet och patientsäkerheten.

Nätmobbningen ökar tyvärr i sociala medier och är ett asocialt beteende

Senaste rapporten från Datainspektionen visar att ärekränkningsbrotten ökar men man kan inte komma åt de som sker via sociala medier och nätet. Det visar att vissa människor inte förstår vad ordet social betyder och det blir istället asocial användning av medierna. Se artikeln på Sveriges Radio

Det är en tankeställare att läsa om hur vissa individer använder social medier på ett sätt som kränker andra och jag uppmanar alla som kommer i kontakt med eller ser att någon uttrycker sig kränkande använder sitt civilkurage och visar det direkt.

Vad tycker du, har du utsatts för nätmobbning eller hjälpt någon som utsatts?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>